суботу, 26 березня 2016 р.

Затвердження детального плану забудови території на вул. Шухевича поблизу с/р.

Нещодавно нам на комісію ЖКГ винесли на розгляд детальний план, котрий на нашу думку потребує врахування певних зауважень, зокерма необхідно нанести зупинку громадського транспорту та врахувати юридичний момент з МАФом та червоними лініями. Проте найбільш важливим в даному питанні вважаю історичну цінність даної території для нашого села, що цілком можливо ховає в собі забуті пам'ятки. Цікаве співпадіння бо саме зараз займаюсь дослідженням "Зимноводівського млина" та готую статтю до фахового наукового вісника у Києві, фактично оперую матеріалами з архіву, та давніми картами.
Тому, зважаючи на близьке розташування історичної пам'ятки - кол. Костелу 1625 р. та історичні дані про розташування на даній ділянці комплексу давнього млина, з яким пов'язані початки історії Зимної Води з 1365 р., забудовнику необхідно звернутись до органів охорони культурної спадщини щодо надання висновку та проведення археологічної експертизи ділянки перед визначенням параметрів забудови ділянки.

Археологічну експертизі проводить РНДЦ "Рятівна археологічна служба" - м.Львів, вул.Винниченка, 24 Директор - Олег Осаульчук
От тільки дилема, уточнити необхідно у місцевих де приблизно млин знаходився
Зліва карта First Military Survey (1763-1787)
Справа карта з Google maps

Немає коментарів:

Дописати коментар